Om Dina

Dina Misund ble født i Midsund kommune i Romsdalen i 1988. Musikkarierens grunnlag ble lagt her, hvor hun lærte sine første gitarakkorder av sin mor.

I 2008 vant Misund Musikkprisen under Sommerfesten på Giske, og samme året kom også hennes første utgivelse, singelen “This World”,  som hun begynte å skrive på allerede som 12-åring. Singelen ble godt mottatt og lå blant annet 9 uker på P1. I Sunnmørsposten ble den kåret til Ukas Nettlåt, og Ante Giskeødegård skrev at “man kan ikke unngå å bli bergtatt av denne vakre låten, og ikke minst den særegne vidunderlege vokalen.

I 2009 vant Misund X-faktors nettkonkurranse “Studio X”, og fremførte singelen “I Know” foran nesten 10000 publikummere i Telenor Arena, som den første norske artisten som spilte på arenaen. På slutten av året ble hun i Adresseavisen trukket frem som 1 av 8 unge mennesker det var verd å følge ekstra nøye med på.

Singlene banet vei for innspillingen av et helt album, og i 2010 var Misund klar for å lansere debutalbumet “Listen”. Dette gikk inn på en 13. plass på VG´s albumliste, og fikk gode anmeldelser i blant annet VG, Østlendingen og Det Nye. Jon Arnesen i Farojournalen skrev at “Misund har en slepen, nesten dvelende måte å synge på, slik at hennes pop kan virke som en blanding av Julee Cruise (Twin Peaks), Lene Marlin og Marit Larsen”.

Etter albumslippet turnerte Misund rundt omkring i landet, og et av høydepunktene var da hun ble valgt ut som en av artistene på by:larm  og Trondheim Calling i 2011.

I 2014 deltok Misund i MGP med sin egenkomponerte låt «Needs». Samme år gav hun ut albumet «Nice Distractions» som inneholdt bl. a «Forbi»,  hennes første  egenkomponerte låt med norsk tekst.

Å synge på norsk gav mersmak, og i 2016 kom den første utgivelsen med bare norske tekster, EP´n «Nye Spor». Denne inneholdt bl. a singelen «Om Du E Klar» (som lå 11 uker på NRK P1s B-liste, ”Olai” (som lå 9 uker på NRK P1s A-liste) og duetten med William Hut; «Ingenting».

I 2017 fulte Misund opp med låta “Desemberkvelden” som oppnådde tung rotsjon hos NRKP1, og kom blant de senere års beste julelåter på TIDALs spilleliste “Ferske Julefavoritter”. Åge Aleksandersen omtalte den som ”en fantastisk flott låt!”